Мапа: Еве во кои држави има повеќе жени од мажи?

mapa-na-rasprostranetost.jpg

Одговорот на ова прашање го дава изворот CIA World Factbook, а неодамна е објавен и визуелен приказ од добиените резултати.
Па, ако некогаш сте се прашувале дали во Македонија има повеќе мажи или жени, и каков е соодносот помеѓу половите во останатите држави ширум светот, одговорот може да го пронајдете токму на приложената интерактивна мапа.

Црвената боја ги означува земјите во коишто претежно живеат мажи, додека со сина боја се одбележани државите во коишто доминира женската популација. Во земјите пак коишто се одбележани со жолта боја живеат приближно ист број на мажи и жени.

<

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail