Математичка загатка за генијалци

urneber-660x330.jpg
САМО ЗА ГЕНИЈАЛЦИ: Кој е најголемиот број што може да се добие со поместување на само 2 чкорчиња?
Што мислите? Кој е најголемиот износ што може да се одбие со поместување на само 2 чкорчиња? Чкорчињата можете да ги менувате така што ќе ја смените нивната позиција без притоа да ги остраните целосно т.е да ги тргнете од сликата. Напоменување дека смеете да поместите само 2 чкорчиња. Кој е најголемиот број што го добивте? Пишете ни во коментар.
Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail