ohrid_20.jpg

Ќе бидат претставени 386 трудови, а во фокусот годинава ќе бидат иновациите и модернизацијата на постжетвените активности, трендовите во високото образование, оценките на потрошувачите на разни биотехнологии.

Вчера неформално почна третиот меѓународен симпозиум за земјоделство и храна во Охрид. Учествуваат научници, експерти и институции од 26 земји.

Ќе бидат претставени 386 трудови, а во фокусот годинава ќе бидат иновациите и модернизацијата на постжетвените активности, трендовите во високото образование, оценките на потрошувачите на разни биотехнологии.

Организатор на симпозиумот е Факултетот за земјоделски науки и храна од Скопје, кој годинава одбележува 70 години постоење.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail