MOPGA стипендии за студенти на докторски студии и за пост-докторски истражувања

NOVI-2-STIPENDII-ZA-STUDENTITE-NA-UKLO.png

MOPGA стипендии за студенти на докторски студии и за пост-докторски истражувања

Министерството за Европа и надворешни работи, во соработка со Министерството за високо образование, наука и иновации на Франција, објавија конкурс за стипендии во рамките на програмата MOPGA (Make Our Planet Green Again), за млади докторанти и пост докторанти кои сакаат да ги спроведат своите истражувања во Франција.

Програмата опфаќа повеќе научни теми: медицина, ветеринарна медицина, агрономија, екологија, социологија, географија, итн.

Повеќе информации може да најдете на следниов линк:

https://www.campusfrance.org/en/visiting-fellowship-program-for-young-researchers-mopga-4?fbclid=IwAR2kC96emCkh6X86ORE3VXLou6ngFhiXV9zo9-18FCcyawwMxo9S9pvYe0g

Извор: УКЛО

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail