Во среда, 25 декември 2019 година во Концертната сала на ФМУ, со почеток во 19 часот, ќе се одржи четвртиот концерт во рамките на концертната програма Musica Viva на ФМУ, со студенти – солисти и разновидни камерни состави и ансамбли од вокално-инструменталните оддели, одделот за музичка теорија и педагогија (класа проф. д-р Драган Даутовски по орфов и народен инструментариум и насока за народни инструменти) и студиската програма за популарни жанрови на ФМУ – Скопје.

На програмата ќе бидат изведени дела на Лансен, Хатце, Золотарјов, Шчедрин, Полити, Пјацола, Џоплин, како и џез стандардите “All I Could Do Was Cry”, “Scrapple from the Apple”, “Night and Day”, “The Way You Look Tonight”, “The Summerwind”, “Shake a Tail Feather”, “Come Fly wtih Me”, “Out of Nowwhere”, “Cantalope Island”, и композицијата „Кумановка“ со ансамбл на народни инструменти.

Влезот е слободен

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail