На Фејсбук повторно се шират лажни пораки

26405898387_5e9e0c2c56_b.jpg

Ова е само уште една лага од многуте кои се појавија на оваа социјална мрежа.

Добивте ваква порака на Фејсбук? Без грижа, на Фејсбук повторно се шират лажни пораки, на кои, не знаеме каква им е целта, но сепак бидете безгрижни, вашиот профил нема да биде избришан и воопшто не сте обврзани пораката која сте ја добиле да ја препраќате на 25 ваши пријатели.

Ова е само уште една лага од многуте кои се појавија на оваа социјална мрежа. Вака гласи пораката која сте ја добиле или која можеби ќе ја добиете (слободно игнорирајте ја):

„Порака од администраторот на Фејсбук. Почитувани корисници на Фејсбук, Фејсбук, претпоставувам дека е затворен. Неодамна таа стана многу пренаселена. Имаше многу учесници кои се жалат дека Фејсбук станува многу бавен. Податоците покажуваат дека постојат многу активни корисници на Фејсбук, а од друга страна, многу нови членови. ние ќе ја испратиме оваа порака за да дознаеме дали учесниците се активни или не. Ако сте активни, испратете 25 други корисници, користејќи копија, за да покажете дека сеуште сте активни. * Оние кои не ја испраќаат оваа порака во рок од 2 недели ќе бидат избришани без двоумење да направат простор. Ова е во согласност со креаторот на Фејсбук. Да ги задржите Вашите Фејсбук сметки. Испратете ја оваа порака до 25 корисници на FB за да бидете сигурни дека сте FB корисник активен. Ако не можете да го пренесете ова на 25 корисници, записот на вашата сметка ќе биде прекинат без двоумење, во недела во 20 часот. Chat. Разговор Заврши од гласник од: Марк Цукерберг, основач на фејсбук 6:01 Здраво, јас сум Марк, директор на Фејсбук. Здраво на сите, се чини дека сите предупредувања се реални. Користењето на Фејсбук ќе чини пари. Ако ја пратите оваа линија на 18, различна од вашата листа, вашата беџ ќе биде сина и ќе биде бесплатна за вас. Ако не ми верувате, Фејсбук ќе биде затворен утре во 18 часот и ќе мора да платите за да го отворите. Сето тоа е во согласност со законот. Оваа порака ги информира сите наши корисници дека нашите сервери биле многу зафатени во последно време. Ве молиме да помогнете во решавањето на овој проблем. Ние бараме од нашите активни корисници да ја препраќаат оваа порака до секој од луѓето на вашата листа на контакти за да ги потврдат нашите активни корисници на Фејсбук. Ако не ја испратите оваа порака до сите ваши контакти на Фејсбук, вашата сметка ќе остане неактивна, затоа ќе ги изгубите сите ваши контакти без да ја испратите оваа порака. Вашиот Smartphone ќе се ажурира во следните 24 дена“

извор: слободен печат

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail