На овој начин загрејте го станот и намалете ги вашите сметки за струја (видео)

radijator-grejanje_660x330-24927.jpg

Сега кога се студени денови, многумина од нас имаат реално искуство дека еден радијатор во просторија не е доволен. Овој едноставен трик со фолија сосема сме сигурни дека ќе ви биде од помош. Ва вашиот стан ќе биде потполно, а вие нема да плаќате повеќе или поскапо.

Еве што треба да сторите: Потребно е да залепите на ѕидот зад радијаторот алуминиумска фолија за домаќинство или фолија за заштита на вертобрановно стакло на автомобил од сонцето. И на тој начин, наместо да го загрева ѕидот, топлината од радијаторот ќе се рефлектира во просторијата.

Потребно е да ја залепите фолијата на парче картон, а блескавата страна од фолијата мора да биде на надвор и потоа треба да го ставите картонот помеѓу ѕидот и радијаторот.

Во продолжение погледнете ја снимката и уверете се и самите!

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail