На YouTube отпаѓа 37% од мобилниот сообраќај

youtube.jpg

YouTube е одговорен за поголемиот дел од регистрираниот сообраќај, со учество од 37% во вкупниот регистриран сообраќај. На далечното второ место се наоѓа Facebook со учество од 8,4%, додека на третото место е Snapchat со учество од 8,3%. Instagram има удел од 5,7%, додека на самото сурфање на интернет отпаѓа само 4,6% од уделот.

WhatsApp учествува со 3,7%, Facebook Video остварува удел од 2,5% во вкупниот сообраќај, следи Netflix со учество од 2,4% и App Store со учество од 2,1% и Google Play со учество од 1,9%. Категоријата “Други“ остварува учество од 23,4%.

Marketing365.mk

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail