Најавено седмото издание на AllWeb- конференција за дигитални комуникации

allweb-mk-najava.png

ДИГИТАЛНАТА ТРАНСФОРМАЦИЈА- КЛУЧНА ЗА БИЗНИСОТ 

Дигитална трансформација претставува процес на зголемена употреба на дигитални алатки и технологии од страна на една организација (компанија) со цел да се изврши коренита промена на внатрешните и надворешните процеси и функции на истата.Ако сака да успее на пазарот, секоја корпорација, бренд, мало или средно претпријатие, фриленсер, занаетчија, мора да се стреми контоа. Она што е важно и треба да се потенцира е дека дигиталната трансформација е предводена од стратегијата, а не од технологијата.

Токму ова ќе биде во фокусот на седмото издание на AllWeb, конференцијата за дигитални комуникации, што на 16-ти ноември ќе се одржи во Скопје. Како и до сега, на сцена ќе се појават врвни говорници од Европа и светот, за да ги споделат своите искуства и научени лекции на темата. Покрај тоа, ќе се зборува и за иднината на (социјалните) медиуми и за други актуелни теми од светот на маркетингот и онлајн комуникацијата.

“Седми пат по ред AllWeb ќе покаже зошто беше прва и се уште е единствената конференција за дигитални комуникации во Македонија. Листата на говорници ја составувавме многу внимателно за секој учесник да може да слушне нешто од неговото поле на интерес. За некои од посетителите, ова ќе биде ново и сосема поинакво искуство, за други ќе значи почеток на промена во работењето, за трети можеби и нови бизнис можности, но едно е сигурно- никој нема да остане рамнодушен“- вели Дарко Булдиоски, директор на програма на AllWeb.

На конференцијата се очекува учество на околу 300 претставници на високите одлучувачки структури во различни компании, маркетинг и професионалци за односи со јавноста, претприемачи. Дел од говорниците на сцената се МетДесмајер- директор на компанијата за стратешки комуникации WiseOldUncle, Драган Варагиќ- консултант за дигитална трансформација и автор на книгата Дигитален Пре-маркетинг, Владимир Тошиќ- менаџер за дигитални комуникации во TheCoca-ColaCompany за југоисточна Европа и др.Влезниците се достапни прекуофицијалната веб страница на конференцијата: allweb.mk.

Сите информации за содржината на конференцијата и говорниците редовно се дополнуваат на allweb.mk.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail