Наставниот кадар на ФДЕИОН и студент на докторски студии на УАКС објавија заеднички труд со импакт фактор

31044738.jpg

Наставниот кадар на Факултетот за деловна економија и организациони науки (ФДЕИОН) при УАКС, проф. д-р Томе Неновски и вон. проф. д-р Анета Крстевска, заедно со алумни на УАКС и тековен студент на докторските студии на Универзитетот, Кристина Погачник-Костовска, објавија заеднички труд во меѓународно списание со импакт фактор.
Насловот на трудот е: „Тестирање на теоријата на Модиглиани и Милер во пракса: Случајот на македонскиот банкарски систем“.

Трудот е објавен во списанието “Eastern European Economics”, со импакт фактор од 0,404.

Објавениот труд може да го погледнете на следниот линк.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail