Научниците потврдија: Се е енергија!

energija.jpg

Нобеловата награда за физика, без сомнение, покажа дека физичкиот свет е голем океан на енергија кој се материјализира и дематеријализиран во дел од секунда, секогаш одново. Ништо не е цврсто. Тоа е светот на квантната физика.

Тие докажаа дека мислите се она што го собира и го држи заедно ова постојано менување на енергетското поле во објектите што ги гледаме.

Значи, зошто гледаме на лице, наместо да трепне енергетски кластер?

Размислете за филмската приколка. Филмот е збирка од околу 24 слики во секунда. Секоја сликичка е одвоена. Сепак, со оглед на брзината со која се менуваат сликите, нашите очи се измамени и гледаат континуирана подвижна слика.

Размислете за телевизија. Катодната цевка е едноставно куп на електрони што на одреден начин го погодија екранот, создавајќи илузија на обликот и движењето.

Како и да е, тоа е она што ги прави сите предмети.

Имаме 5 физички сетила (визија, звук, допир, мирис и вкус). Секоја од овие сетила има специфичен спектар (на пример, кучето има поинаков звучен спектар од нас, змијата гледа друг спектар на светлина од нас и така натаму).

Со други зборови, нашето множество сетила ја гледа енергијата на морето од одредена гледна точка и прави слики од него.

Ова не е целосна, ниту е вистина. Тоа е само толкување.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail