matematikaaaaaaaaaaaa.jpg

На Универзитетот Гоце Делчев (УГД) во Штип денеска ќе биде отворен меѓународниот настан „Првата недела на математичко моделирање“ што ќе трае до петок, а чија цел да се приближи математичкото моделирање до индустријата за заедничко изнаоѓање на решенија за индустриски проблеми.

На настанот, во организација на Факултетот за информатика, Технолошко-техничкиот факултет и Електротехничкиот факултет при УГД, поддржани од COST Action Mathematics for Industry Network, ќе присуствуваат студенти од втор и трет циклус од Европа.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail