Oбезбедете го вашето место на факултет во Словенијa, пријавниот рок е во тек!

Одлуката да студирате во Словенија е донесена, а не сте сигурни дали ќе бидете запишани на саканиот факултет со вашиот просек на оцени?

Photo: https://unsplash.com/s/photos/student-deadline

Инвестицијата во квалитетно образование е најисплатливата животна добивка.
Од вашето образование ќе зависи колку ќе заработувате, како ќе ги донесувате вистинските животни одлуки, како да постигнувате подобри резултати во спортот, како да се грижите подобро за вашето здравје и многу повеќе…

Како да се запишете успешно на бесплатни студии во Словенија?

За успешен упис на било кој факултет во Словенија треба да го имaте потребниот просек на оцени. Приемни испити нема, па така за ограничените распишани места факултетите ја вршат селекцијата на кандидатите врз основа на нивниот успех.

Иако пријавувањето преку интернет изгледа многу едноставно, сепак за сигурен упис не е доволно само да ја исполните електронската пријавата.
Секоја година голем број на странски студенти се одбиени главно поради две причини: непознавањето на условите за упис и неправилно исполнета пријава.

Според билатералниот договор вие сте ослободени од школарина, но тоа не значи и дека сите понудени програми на државните универзитети се бесплатни за македонските државјани.
Понатаму, услов за упис на некои од факултетите е и да имате сертификат за знаење на јазикот или да полагате одредени предмети на матурата.

Затоа не ризикувајте, трошоците на неуспешниот упис се многу поголеми од инвестицијата во вашата иднина!

Во 2ТМ ги имаме сите решенија за вас. Знаеме точно на кој факултет имате најреални шанси за упис со вашите оцени. Доверете ни го вашиот просек, а ние ќе ги провериме сите можни опции кои се на избор за вас. Преку внимателно планирање, анализа и индивидуален пристап, заедно со вас ќе го осигуриме вашето место на факултет во Словенија.

Ние знаеме кои програми се бесплатни, кои не, ние знаеме дали е потребен сертификат или не, ни знаеме точно на кој факултет можете да се запишете.

Препуштете ни ги нам и грижите за следење на сите рокови, поднесување на комплетната документација и регулирањето на студентската виза.

Не двоумете се дали да ги користите нашите услуги – за вашата инвестиција добивате целокупна поддршка на вашиот пат до европско образование и успешна кариера!

Со 2ТМ досега успешно се запишаа над 350 кандидати на словенечките факултети.

Пријавниот рок е во тек и доколку сега се исполнат сите места, втор рок нема да има. Контактирајте нѐ уште денес, пишете ни на: [email protected],  исполнете образец на веб страната: www.2tm.mk или обратете ни се Facebook.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail