Од Информатрикс 2018 во Букурешт учениците на „Јахја Кемал“ се вратија со 10 сребрени и 14 бронзени медали

NAGRADI.jpg

Од 10 до 13 мај во Букурешт,Романија, се одржа финалниот натпревар на Информатрикс 2018 на кои учествуваа 521 проекти од 43 земји. ПСУ „Јахја Кемал” учествуваше со 28 ученици со 19 проекти од кои 4 ученици од основното училиште.

Од овој натпревар учениците на „Јахја Кемал“ се вратија со 10 сребрени, 14 бронзени медали и 4 пофалници во 9 категории (програмирање, компјутерска уметност, хардверска контрола, лего сумо, краток филм, мини сумо, лавиринт, следење на линија и беспилотно летало).

Сребрени медали добија: Филип Даштевски, Филип Милисов, Мартина Дабревски, Гораст Данчевски, Евангелија Ивановска, Бекир Јонузи, Арменд Имери, Виктор Мегленовски, Костадин Ефтимов и Ѓорѓи Витанов.

Бронзени медали добија Теодора Петрушевска, Дарја Мустаоглу, Данило Божовиќ, Махир Озум, Лејла Мехмеди, Албина Кафеџиу, Петар Станковски, Ервин Ајдар, Мартина Транталовска, Никола Аџиоски, Димитар Бакраџевски, Марко Филипче, Бесиана Џемаили и Велин Георгиев.

Пофалници добија Теодор Димовски, Наталија Влаховиќ, Мила Чосева и Мусаб Зендели.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail