Оптичка илузија или доказ дека на Марс има интелигентен живот?

Од планетата Марс постојано ни пристигнуваат интересни фотографии на кои во главно се гледаат камења или карпи во различни форми кои потсеќаат на предмети од нашата планета. Меѓутоа, заговорниците на теоријата дека на Марс има или имало живот убедуваат дека не се работи за обични предмети.

Според некои истражувачи се смета дека на Марс постоела цивилизација која била збришана со нуклеарна војна, па предметите кои сега ги наоѓаат во скаменета форма се дополнителен доказ за тоа.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail