Оспорени околу 100 докторски дипломи од приватните и државните факултети

diploma.jpg

Околу 100 докторски дипломи од приватните и државните факултети во Србија, кои ги оспори Комисијата за акредитација и проверка на квалитет (КАПК), се предмет на правна експертиза на српски и меѓународни експерти по право, ангажирани од Министерството за образование.

Ова за српската агенција „Танјуг“ го потврди државниот секретар на Министерството за образование, наука и развој Владимир Џамиќ, наведувајќи дека во Министерството се обратиле оштетените професори, доц.професори, асистенти и асистенти, кои го изгубиле правото да бидат предавачи, иако во претходните процеси на акредитација, регуларно ја минувале процедурата за избор на предавачи на факултети и на високите стручни школи и академски студии.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail