Отишол старец во мобилара, прашал зошто мобилниот не му работи: Кога му рекле дека е исправен, тој само заплакал!

starec.jpg

Се почнува така што еден доста стар и изнемоштен човек отишол во една продавница која се занимава со поправка на сите видови мобилни и прашал што е со неговиот телефон, зошто никако не работи ниту ѕвони?

Момчето кое се занимава со поправка на такви уреди, го прегледал неговот телефон, проверил и се покажало дека со телефонот на старецот е се во ред.

„Господине, со вашиот телефон е се во најдобар ред. Целосно е исправен и ништо не му фали“!

Кога и друг работник во мобиларата му го повтрдил истото, на старецот очите му се наполниле со солзи и заплакал.

Поштил огромна солза и низ солзи рекол:

„Па, зошто никој од моите деца не ме бара?“

Имате ли и вие стари родители? Немојте поради вашите бројни животни обврски некогаш да помислат дека се заборавени!!!

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail