Откритие на Руските научници: Производство на злато од јаглен

20161205-otkritie-na-ruskite-nauchnici-proizvodstvo-na-zlato-od-jaglen-m.jpg

Според извештаи на Russia Today руски научници планираат да градат објект во кој ќе се прави злато од јаглен со помош на технолошко откритие.

Сепак, процесот не е толку продуктивен како што најпрвин се надевале дека ќе биде затоа што од еден тон јаглен може да се произведе еден грам злато. Заради ова научниците ги намалиле очекувањата очекувајќи производство на 0.5 грама или 1,500 рубљи од еден тон. Според тековниот девизен курс тоа е околу 20 американски долари.

Научниците планираат да ја тестираат опремата и се надеваат дека ќе добијат донација за нејзин развој и имплементација. Процесот се извршува надвор и затоа зависи од временските услови.
Неодамна друг руски научник успешно креирал технологија која може да направи промена во протоните на атомот со што следи и негова трансформација, со што прави еден хемисли елемент од друг. Ако се потврди дека оваа постапка е успешна, сите елементи во светот би биле безвредни.

 

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail