284abb2acff9fb10e3d31009f15c8be7_XL.jpg

Дали сте подготвени за ново животно искуство кое ќе вклучува платена пракса во времетраење од три до пет месеци во некоја од државите на Европска Унија? Еразмус+ програмата ви нуди можност за пракса во Германија, Шпанија, Франција, Полска, Италија и многу други држави во чии институции и фирми можете да го збогатите вашето практично знаење од областа во којашто студирате.

Повикот за апликации за Еразмус+ пракса е отворен во текот на целата академска година.Можност за студентска обука (пракса) можат да ја искористат:

 • студенти на додипломски студии – прв циклус студии, со запишан најмалку трет семестар;
 • студенти на втор циклус студии;
 • студенти на трет циклус студии.Право на аплицирање имаат редовните студенти на Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип.

Потребни документи за аплицирање:

 • пополнет образец за студент;
 • фотокопија од индекс (прва страница);
 • уверение за положени испити;
 • кратка биографија;
 • мотивациско писмо;
 • две препораки од професори/асистенти;
 • потврда за познавање на странски јазик;
 • копија од сертификати.

Ги очекуваме вашите апликации.

Повеќе информации на овој линк.

Извор: UGD Life

Што мислиш ти?
 • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
 • Mail