Ова се десетте најпаметни земји во светот

zemji.png

Порталот „Vouchercloud“ направи листа од најпаметните земји во светот, со помош на неколку параметри: бројот на добиени Нобелови награди, резултати од тестови на интелигенција и научни достигнувања.

На првото место се наоѓа Јапонија, со најдобри резултати во секоја област. На второ место е Швајцарија, а потоа меѓу првите пет се и Кина, САД и Холандија.

Вака изгледа листата на десетте земји со најпаметни нации:

1. Јапонија

2. Швајцарија

3. Кина

4. САД

5. Холандија

6. Русија

7. Белгија

8. Обединето Кралство

9. Канада

10. Јужна Кореја

Според листата, Германија е на 12 место, а на листата се наоѓаат исто така и Австрија, Финска, Норвешка, Австралија, Шведска, Полска, Израел, Франција и Сингапур.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail