Оваа револуционерна машина може да печати патишта

roadprinter-e1557345224922.jpg

Оваа машина е навистина револуционерна – во неа ставате тули, а од другата страна излегува цел пат. Машината се вика Roadprinter, а ја направи компанијата RP Systems. Машината служи за поплочување, а изгледа како навистина да ги печати патиштата на лице место.

Глетката како работи Roadprinter е вистински одушевувачка. Работниците кои стојат на машината ги поставуваат тулите на горниот дел, а Roadprinter автоматски ги процесира, го одделува составениот пат и го поставува на земја.

Машината многу ја олеснува работата на работниците затоа што самата ги подесува тулите како треба да стојат, а работниците потоа не мора да го проверуваат патот затоа што рабовите се поставени совршено.

https://www.facebook.com/StartupSelfieOfficial/videos/419360872219720/

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail