Oваа земја ќе вработи 35.000 странски работници

Konkurs-za-dodeluvanje-na-stipendii-za-ednosemestralni-preddiplomski-diplomski-studii-i-studisko-usovrshuvanje-vo-Republika-Hrvatska-za-akademskata-2017-2018-godina.jpg

Конкурс за доделување на стипендии за едносеместрални преддипломски/дипломски студии и студискo усовршување во Република Хрватска за академската 2017/2018 година

Владата во Хрватска ја зголеми квотата и тие ќе вработат сезонски 35.000 странски работници.

Квотата е зголемена затоа што имало несразмерен однос меѓу потребата и бројот на работни дозволи.

Ќе бидат потребни и многу помошни работници во туризмот.

1000 дозволи плус ќе бидат издадени за сезонска работа до 6 месеци.

Одобрена е квота за шумарски и земјоделски сектор и ќе се даваат дозволи до 90 дена.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail