Пет образовни страници кои морате ги посетите

study_1545911297.jpg

Доколку сакате да ги збогатите знаењата, сакате да посетите курсеви на светски познати универзитети, а поради географски или финансиски причини не сте во можност, еве неколку решенија.

Ова се топ пет бесплатни едукативни страници на кои можете да следите предавања на универзитети од светот.

Иако некои од нив нудат и можнпст за превод на светските јазици, сепак познавањето на Англискиот јазиќ ќе ви биде добредојдено.

  1. Coursera

Coursera е страница која се обидува обрзованието да им биде достапно на сите. Нуди бесплатни оналјн курсеви од светските универзитети, а сите предаваања се во видео формат кои судентите може да ги следат во слободно време.

  1. Udacityнау

Бесплатна едукативна страница формирана од страна на четири студенти. Моментално нуди 11 курсеви за математика и наука.

  1. Memrise

Едноставно учење кое се темели на три столба: наука, забава и заедница.

  1. Ted-Ed

Страница со разни анимирани видеа со разни теми. Сите видеа се пократки од 10 минути.

  1. Open Culture

Нуди огромна колекција од 400 курсеви, од математика и наука до уметност и дизајн.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail