ukim.jpg

Сенатот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ денеска на свечена седница ќе и додели  почесна титула на  д-р Кристина Крамер од Универзитетот во Торонто, во областа на филолошките науки.

Одлуката за највисоката почесна титула на УКИМ (doctor honoris causa) Сенатот на Универзитетот ја донесе на својата 12-та седница, одржана на 30 јуни 2017 година

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail