Подобрете го вашиот англиски јазик и подгответе се за ИЕЛТС тестот – бесплатен онлајн курс

understanding_ielts.png

Подобрете го вашиот англиски јазик и подгответе се за ИЕЛТС тестот со овој бесплатен онлајн курс.
Придружете се на курсот.

Овој шестнеделен онлајн курс се препорачува за сите што планираат да го полагаат ИЕЛТС тестот, но сите кои го изучуваат англискиот јазик ќе имаат корист од советите што се даваат во курсот.

Курсот се фокусира на ИЕЛТС тестот (Меѓународен систем за тестирање на англиски јазик). ИЕЛТС е најпопуларниот тест за англиски јазик во светот за високо образование и глобална миграција. ИЕЛТС е прифатен од повеќе од 10.000 организации во светот, меѓу кои универзитети, работадавачи, имиграциски власти и професионални органи. Минатата година во светот повеќе од 2,9 милиони лица полагале ИЕЛТС тест.

Овој курс ве води низ сите фази на ИЕЛТС тестот – читање, пишување, говорење и слушање. Во секоја фаза нашиот видео тутор и тим од искусни ИЕЛТС педагози даваат совети. Од вас ќе побараат да ги споделите вашите искуства, совети и мислења со другите ученици.

По завршување на курсот, вие ќе:

  • ги знаете сите делови на ИЕЛТС тестот
  • добиете корисни совети што ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели во поглед на ИЕЛТС
  • разберете како се оценува ИЕЛТС тестот
  • ќе имате можност вашиот писмен и устен англиски да биде оценет од другите ученици.

Британскиот совет има повеќе од 80 години искуство со настава и оценување на англиски јазик и спроведува ИЕЛТС тестови во повеќе од 100 земји. Курсот е исклучително опфатен и флексибилен. Ќе ви одземе најмногу два часа неделно, така што може да вежбате во време што ви одговара

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail