Покана за учество на студенти од УТМС на студентска конференција во Марибор

Naslovna.jpg

Студентската организација на Универзитетот во Марибор со гордост ги поканува студентите од целиот свет да учествуваат на Студентската конференција во Марибор (SCiM), која ќе се одржи од 1-ви Јули до 10-ти Јули 2019 година во Марибор, Словенија.

SCiM е меѓународна студентска конференција каде секоја година 60 студенти од целиот свет се собираат не само за да присуствуваат на едукативни работилници, туку и да учествуваат во други активности на конференцијата. Главната цел на конференцијата е да се обединат студентите од различни земји на едно место, каде што имаат можност да стекнат нови знаења, да се поврзат и да создадат вредни врски. Покрај работилниците, студентите имаат можност да го доживеат градот Марибор преку различни активности, да ја истражуваат Словенија на дводневна екскурзија и да воспостават нови пријателства.

Овогодинешната тема е: “Предизвици на младите луѓе во современиот свет”. Со него сакаме да привлечеме внимание на сите главни проблеми со кои денес се соочуваат младите и ги информираат студентите како да се справат со овие проблеми. Во рамките на конференцијата учесниците ќе имаат можност да учествуваат на една од шесте работилници поврзани со предизвиците, како што се работењето на рамнотежата на нивниот живот и работа, спречување и намалување на стресот, емоционална интелигенција, развој на кариерата.

Како да аплицирам?

Ако сакате да се приклучите на SCiM, мора да пополните онлајн формулар за апликација. Апликациите ќе бидат отворени од 1-ви Февруари (00:00 CET) до 28-ми Февруари (23:59 CET) 2019.

Сите апликанти мора да ги исполнуваат следниве услови:

• барателот мора да биде на возраст меѓу 18 и 28 години,
• кандидатот мора да има важечки статус на студент за време на конференцијата,
• барателот мора да ја достави пријавата, која е достапна на нашата веб страница.

Провизија и трошоци

Учесниците треба да платат такса од 100 евра и да ги покријат своите трошоци за патување и виза. Трошоците за учество вклучуваат сместување, храна (вечера на денот на пристигнување, три оброци дневно за време на конференцијата, доручек на денот на заминување), трошоци за работилница, екскурзија и сите попладневни и вечерни активности.

Приклучи се на SCiM 2019 и аплицирај сега!

Студентска конференција во Марибор | www.scim.si | id=”cloak22957626f70bcf292253e20192b5b33f”>[email protected]

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail