Puz-golac.jpeg

Мал полжав доведе до застој во провинцијата Кјушу кога застанаа околу 30 возови со кои се превезуваа повеќе од 12.000 луѓе.

Изгорените остатоци од несреќниот полжав биле пронајдени во инсталациите веднаш покрај шините, во близина на железницата, што се наведува како причина за застојот. Јапонските медиуми објавија дека животното можело да помине низ мала пукнатина до прекинувачот што предизвика краток спој.

Десетици возови застанале или биле откажани, а 12.000 луѓе доцнеа на 30 мај во Јапонија. Откако биле прегледани сите инсталации, пронајден е полжав во електрична кутија во близина на шините. Јапонските железници соопштија дека се работи за редок инцидент.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail