Повик до сите студенти за учество во Студентски спортски игри

ba0de4516e0eb74cc70e755ba1f8371d_XL.jpg

По повод патрониот празник, Универзитетскиот спортски центар при УГД организира Студентски спортски игри во неколку дисциплини.

Оваа година ќе се организираат спортски натпревари во одбојка, баскет, ракомет и пинг-понг, во машка и во женска конкуренција. Студентите од сите факултети при УГД и оваа година имаат можност да учестуваат во овие игри индивидуално или со сопствен тим.

Пријавувањето е од 1 март до 15 март 2017 година кај професорите по спорт и рекреација на следниве контакти:

e-mail:  vanco.barbareev@ugd.edu.mk , ljupce.nehtenin@ugd.edu.mk

тел.:     072/252-052                          078/365-015

Програма за спортската манифестација:

20.3.2017 г. (понеделник)

 • 9:00 часот  – Натпревари во одбојка  м/ж
 • 10:00 часот – Натпревари во мал фудбал
 • 13:00 часот – Натпревари во ракомет  м/ж

21.3.2017 г. (вторник)

 • 9:00 часот – Натпревари во баскет м/ж
 • 10:00 часот – Натпревари во мал фудбал
 • 13:00 часот – Натпревари во пинг-понг м/ж

22.3.2017 г. (среда)

 • 9:00 часот – Финале пинг-понг
 • 10:00 часот – Финале ракомет
 • 11:00 часот  – Финале одбојка
 • 12:00 часот – Финале баскет
 • 12:00 часот – Финале мал фудбал

Натпреварите ќе се одржуваат во Спортската сала „Јордан Мијалков“, а право на учество имаат сите студенти на Универзитетот „Гоце Делчев“.

Што мислиш ти?
 • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
 • Mail