Повик за ангажирање на 40 тутори за поддршка на учениците со попреченост запишани во редовни училишта

mon.jpg

Повик за ангажирање на 40 тутори за поддршка на учениците со попреченост запишани во редовни училишта

Во рамки на проектот  „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“ кој го реализира Фондацијата за образовни и културни иницијативи „Чекор по чекор“ заедно со своите партнери Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ и Здружението за давање услуги на лицата со попреченост „Хендимак“, во соработка со Министерството за образование и наука и Бирото за развој на образованието, а со финансиска поддршка од Европската Унија, објавен е Повик за доставување пријави за ангажирање на 40 тутори за поддршка на учениците со попреченост – стипендисти запишани во редовни училишта. 

Повеќе информации за повикот се достапни на следниот линк.

Извор: МОН

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail