Повик за пријавување за практична настава во царинска управа на Р.С Македонија

zgrada-transparent-237x209-1.png

Традиционално како секоја година Царинската управа на Р.С. Македонија објавува повик за пријавување на практиканти заинтересирани за посетување на практична настава.

Практичната настава ќе се одвива во месеците јуни, јули и август, во времетраење од најмалку 5, а најмногу 30 работни дена, со не помалку од 4 часа дневно (со цел да може практикантите да одат во две смени).

Повикот важи за студентите од 2-ра, 3-та и 4-та година од сите департмани. Доколку постои поголем интерес предност ќе имаат студентите на департманот Надворешна трговија.

Заинтересираните кандидати треба да ги достават следните податоци:

  • Име и презиме:
  • Број на индекс и место на живеење:
  • Департман и година на студии:
  • Kонтакт телефон:
  • Контакт e-mail:

Бараните податоци треба да се достават до Центарот за кариера на следната електронска адреса: [email protected] со назнака ЗА ПРАКТИЧНА НАСТАВА ВО ЦАРИНА

Списокот ќе се пополнува согласно редоследот на пријавување.

ПОВИКОТ ТРАЕ ДО 6.05.2022 година (петок), до 12.00 часот.

ВО ПРЕДВИД ЌЕ БИДАТ ЗЕМЕНИ САМО ПРИЈАВЕНИТЕ КАНДИДАТИ КОИ СООДВЕТСТВУВААТ НА БАРАНИОТ ПРОФИЛ на ПРАКТИКАНТИ, и КОИ ГИ ИМААТ ДОСТАВЕНО СИТЕ ГОРЕНАВЕДЕНИ ПОДАТОЦИ.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail