Пракса во ОКТА

okta-ps-avtokomanda_photo-1-fenlarge.jpg

Услови за аплицирање:

1. Студентот да биде во завршна година на студии од прв циклус или студент од втор
циклус студии.
2. Студентот да биде од некои од следниве смерови: Sustainable energy and environment
или Енергетика и екологија.
3. Студентот да има високо познавање познавање на Англиски јазик, способност за
самостојна и тимска работа, одговорност, точност, прецизност, дисциплинираност и
одлични комуникациски вештини и подготовка на е-маил и дописи.
4. Студентот да има познавање на компјутерски вештини – Microsoft Office.

Времетраење на пракса:

Практикантот ќе биде континуирано присутен на пракса во ОКТА АД – Скопје извршувајќи задачи
во Секторот за Планирање и снабдување со гориво, во временски период од 3 месеци, со полно
работно време. Праксата ќе започне на 01.06.2022 година.

Обврска на практикантот:

– да достави потполнет документ за упатување на пракса од факултетот испечатен на
официјалниот меморандум од факултетот и заверен со потпис и печат од студентската
служба.
– континуирано да води дневник за текот на праксата.
– задолжителна редовност во компанијата за периодот на пракса.

Обврска на компанијата:

– да му обезбеди ментор на практикантот.
– да му обезбеди храна и превоз на практикантот за целото времетраење на праксата.
– да му издаде потврда за остварена пракса на студентот со потпис од овластено лице и
печат од компанијата, заверена со архивски број.

Цели на праксата

– Очекувани цели од ангажманот се практикантот да стекне практични знаења и
вештини, како и да се здобие со искуство од работа во корпоративна средина.

Сите кандидати е потребно да испратат CV и копии од документи и уверенија кои потврдуваат
дека кандидатот ги исполнува условите, на следниот контакт [email protected].

Избраните кандидати ќе бидат повикани на интервју во просториите на ОКТА, по што ќе се
направи финален избор на кандидати и ќе се потпише Договор за соработка со избраниот
кандидат.

Огласот е отворен најдоцна до 18.05.2022 год

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail