25188686_1818609094816495_6184804571700151799_o.jpg

Во просториите на Меѓународен Славјански Универитет „Г. Р. Державин“ – одделение Битола свое предавање на тема „Дипломатијата и можните професии“ одржа Дирекорот на Француски институт во Скопје господин Емануел Рембер.

Пред многубројната публика тој подетално ја објасна функцијата дипломат и можните функции во рамките на едно дипломатско претставништво во странство. Исто така го истакна значењето и важноста на францускиот јазик и неговата улога во дипломатските односи.

Република Македонија ги негува долгогодишните дипломатски односи со Република Франција и таа соработка и понатаму продолжува во сите области и домени на меѓународните соработки.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail