Предавање на тема „Recent Findings and Advances in Context-Aware and Unsupervised Neural Machine Translation“

finkiiiiii.jpg

Оглас за ангажирање на научни соработници – истражувачи на проект од областа на компјутерска невропатологија на психијатриски болести


  • Предавање на тема „Recent Findings and Advances in Context-Aware and Unsupervised Neural Machine Translation“
https://platform.twitter.com/widgets/tweet_button.96fd96193cc66c3e11d4c5e4c7c7ec97.en.html#dnt=false&id=twitter-widget-0&lang=en&original_referer=https%3A%2F%2Fwww.finki.ukim.mk%2Fmk%2Fcontent%2F%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25B4%25D0%25B0%25D0%25B2%25D0%25B0%25D1%259A%25D0%25B5-%25D0%25BD%25D0%25B0-%25D1%2582%25D0%25B5%25D0%25BC%25D0%25B0-%25E2%2580%259Erecent-findings-and-advances-context-aware-and-unsupervised-neural&related=%3ACheck%20it%20out!&size=m&text=%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5%20%D0%BD%D0%B0%20%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0%20%E2%80%9ERecent%20Findings%20and%20Advances%20in%20Context-Aware%20and%20Unsupervised%20Neural%20Machine%20Translation%E2%80%9C&time=1608194512192&type=share&url=https%3A%2F%2Fwww.finki.ukim.mk%2Fmk%2Fcontent%2F%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25B4%25D0%25B0%25D0%25B2%25D0%25B0%25D1%259A%25D0%25B5-%25D0%25BD%25D0%25B0-%25D1%2582%25D0%25B5%25D0%25BC%25D0%25B0-%25E2%2580%259Erecent-findings-and-advances-context-aware-and-unsupervised-neuralhttps://www.facebook.com/plugins/like.php?action=like&app_id=&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df3328397f809d3%26domain%3Dwww.finki.ukim.mk%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.finki.ukim.mk%252Ff95a4c610c9614%26relation%3Dparent.parent&color_scheme=light&container_width=0&font=&href=https%3A%2F%2Fwww.finki.ukim.mk%2Fmk%2Fcontent%2F%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25B4%25D0%25B0%25D0%25B2%25D0%25B0%25D1%259A%25D0%25B5-%25D0%25BD%25D0%25B0-%25D1%2582%25D0%25B5%25D0%25BC%25D0%25B0-%25E2%2580%259Erecent-findings-and-advances-context-aware-and-unsupervised-neural&layout=button_count&locale=mk_MK&sdk=joey&send=true&show_faces=true&width=140Sharehttps://apis.google.com/u/0/se/0/_/+1/fastbutton?usegapi=1&size=medium&annotation=bubble&origin=https%3A%2F%2Fwww.finki.ukim.mk&url=https%3A%2F%2Fwww.finki.ukim.mk%2Fmk%2Fcontent%2F%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25B4%25D0%25B0%25D0%25B2%25D0%25B0%25D1%259A%25D0%25B5-%25D0%25BD%25D0%25B0-%25D1%2582%25D0%25B5%25D0%25BC%25D0%25B0-%25E2%2580%259Erecent-findings-and-advances-context-aware-and-unsupervised-neural&gsrc=3p&jsh=m%3B%2F_%2Fscs%2Fapps-static%2F_%2Fjs%2Fk%3Doz.gapi.en.xwJu9mnmcMg.O%2Fam%3DwQE%2Fd%3D1%2Fct%3Dzgms%2Frs%3DAGLTcCPhziFv0ZUgwIM1cgUEDP9FSX8uzg%2Fm%3D__features__#_methods=onPlusOne%2C_ready%2C_close%2C_open%2C_resizeMe%2C_renderstart%2Concircled%2Cdrefresh%2Cerefresh%2Conload&id=I0_1608194511147&_gfid=I0_1608194511147&parent=https%3A%2F%2Fwww.finki.ukim.mk&pfname=&rpctoken=2113057216/12/2020

Почитувани членови на IEEE, почитувани колеги,

Ни претставува особена чест и задоволство да Ве поканиме на предавањето на м-р Дарио Стојановски на тема „Recent Findings and Advances in Context-Aware and Unsupervised Neural Machine Translation“ што ќе се одржи online, преку платформата Zoom, на 16.12.2020 од 18:00 часот.

Предавањето ќе се реализира како заеднички настан на локалните оддели за компјутери, едукација, роботика и автоматика, системи, човек и кибернетика, телекомуникации и теорија на информации при Македонската секција на IEEE, групата Data Science Macedonia, како и Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) и Факултетот за Електротехника и информациски технологии (ФЕИТ).

Повеќе информации за настанот, темата и предавачот можете да најдете на овој линк. Присуството на настанот е бесплатно и слободно за сите заинтересирани, а пожелно е да се регистирате на овој линк

На настанот може да се вклучите преку овој линк.

Ве очекуваме!

Извор: ФИНКИ

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail