54850b08ed0b019d42f1dfc4b738fde9_XL.jpg

Во организација на Катедрата за германски јазик на Филолошкиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип, почесниот конзул на Република Австрија во Република Македонија, д-р Валентина Илиева, одржа предавање на тема „Австрискиот национален празник“  по повод  националниот празник на Австрија – 26 октомври.

Студентите, средношколците и наставниците по германски јазик го проследија предавањето со огромно внимание и воодушевување, а д-р Илиева на присутните  им подари книги, списанија, проспекти и друг информативен материјал за Австрија и за австриската култура

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail