Преглед на големата депресија во САД од 1929 до 1941 година

Преглед на големата депресија која започна во Соединетите Американски Држави во 1929 година и заврши во 1941 година, со причини и последици, податоци за цените на храната и главните економски индикатори вклучувајќи ја и стапката на невработеност.

извор: Денесен Весник
Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail