Претскажувањето за 2017 е страшно ! Да се надеваме дека е грешно !

apokalipsa-1381676770-17064-660x300.jpg

Давид Меде, авторот на книгите за “Планета X – доаѓањето на 2017”, верува дека големата ѕвезда на смртта, која ја носи планетата Нибиру, ќе ја уништи земјата во октомври оваа година.

Тврди дека планетата е тешко да се воочи поради аголот под кој и се приближува на земјата, но пристигнувањето е неизбежно. Во својата книга ова сценарио го поткрепува со многу научни и астрономски докази, иако оние кои ја прочитале книгата предупредуваат дека по првите 40 страници авторот почнува за звучи пререлигиозно и апокалипсата во еден момент ја објаснува со реченицата : Така Бог рече во Библијата.

Претприемачот Роберт Вичино, за Дејли Мејл вели дека пророштвото може да е точно и открива дека елитните кругови веќе одамна се припремаат за крајот кој доаѓа.

“Нема сомнеж дека Нибиру доаѓа. Ова ќе биде епско, како во Библијата”.

Вичино е сопственик на компанија која гради подземни бункери кои имаат за цел да ја заштитат човечката раса од разорни удари на површината на Земјата.

Сепак, научната заедница не е уверена во постоењето на Нибиру, Наса оваа планета не ја има најдено на картата на универзумот.

Покрај тоа, Нибиру е споменат уште во 2012тата година кога, според пророштвото на Маите, земјата требало да ја погоди апокалипса, и потоа во 2005тата година, кога според нив требаше да дојде крајот на светот односно човечката раса.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail