Пријавете се за летна програма во Германија

germany-berlin-city-bridge-river-lights-night-1080P-wallpaper-middle-size.jpg

Пријавете се за Desy Летно стажирање 2019 во Германија. Летнот студенстки програм ќе се одржи во Хамбур или Берлин.

Секое лето „Desy“ им нуди на недипломираните студенти на физика или слични природни научни десциплни можност да учествуваат во истражувачки активности во лобараторија.

Во 2019 година програмата ќе се одржи од 16 јули до 5 сепември. Околу 100 студенти учествуваат во истражувањето на „Desy“ и да присуствуваат на наставничкиот програм.

Студентите на додипломски или мастер студии на природни науки, биологија, хемија, компјутерски дисциплини може да се пријават за летен студентски програм во Германија.

Летното стажирање ќе трае 7 дена.

„Desy“ меѓународното летно стажирање вклучува:

1100 евра месечно

Трошоци за пат

Сместување

Услови

Студентите запишани на нивниот универзитет можат да аплицираат за целиот период на летната студентска програма.

Кандидатите до лето 2019 година мора да завршат три студиски години

Целна група се студенти кои на лето 2019 ќе добијат диплома или се на прва година мастер студии

Сите кандидати треба добро да знаат англиски, да познаваат компјутерски вештини и да ја посетуваат програмата.

За пријава ви се потребни следните документи:

  • CV кое ќе ги содржи вашите летни податоци, историја на образованието, работно искуство,компјутерски и други работни површини.
  • Универзитетски сертификат

Меѓународните студенти мора да имаат работна дозвола за Германија и следните документи:

Сертификатот мора да биде заврене и потпишан од вашиот факултет

  • Копија на вашиот пасош на англиски јазик
  • Две препораки: морате да побарате дозвола пред да пратите имејл во оналјн форма.

Начин на пријавување:

  • За да се пријавите потполните онлајн апликација
  • Рок за пријавување 10 февруари
  • Повеќе информации прочитајте овде.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail