Прогласени победниците на натпреварот „Иновативни материјали 2017“ на Технолошко-металуршкиот факултет

vtoro-mesto-e1494757163463.jpg

?

Прво место oсвоија Косара Блажеска и Исидора Стеваноска, СОУ„ Мирче Ацев“- Прилеп на тема „Сладен сок“ под менторство на проф. Ружа Ангелеска.

Второ место освоија тимот Кристина Тодорова и Ристе Лазаров, СОУ„Св.Кирил и Методиј“- Неготино на тема „Гаџун“ под менторство на проф. Ангелинка Илиева.

Трето место освоија Исидора Димитриевска и Марија Илиевска, СОУ„ Гоце Делчев“-Куманово на Тема „Функционално кафе“ под менторство на проф. Костадин Димитриевски.

Дополнително, десет средношколци, учесници на натпреварот добија уписнини на Технолошко-металуршки факултет.

proizvodЦелта на годинешниот натпревар беше да се мотивираат учениците од средните училишта да ги промовираат своите идеи за креирање иновативни производи кои не се комерцијализирани и не постојат на пазарот.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail