Програма за унапредување на улогата на науката

uklo.jpg

Програма за унапредување на улогата на науката

„Програма за унапредување на улогата на науката“ е проект на Британскиот совет и е наменет за студенти, постдипломци, докторанти и истражувачи од образовни институции во шест земји од регионот на Западен Балкан. Целта на оваа програмата е да се придонесе кон градење отпорност и издржливост на зедниците и граѓаните низ регионот на Западен Балкан кон пандемијата со Ковид-19 и нејзините неповолни влијанија, преку промовирање на науката и користењето научни докази.

Повеќе.

Извор: УКЛО

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail