Работи кои луѓето со голема самодоверба не ги прават

samopouzdanje.jpg

Добро е познато какво влијание има самодовербата за успех во одредени ситуации.

Луѓето со голема самодоверба не ги прават овие работи.

  1. Не измислуваат

Луѓето со голема самодоверба владеат со своите мисли и дела. На нив не им е виновен сообраќајот што задоцниле на работа, тие се виновни. Не ги оправдуваат своите пропусти со изреките „немам време“ или „не сум доволно добар“.

  1. Не се плашат од сериозни работи

Луѓето со висока самодоверба не дозволуваат стравот да владее со нивниот живот.

  1. Не одложуваат ништо за следната недела

Луѓето со висока самодоверба знаат дека добриот план реализиран денес е подобар од планот кој треба да се реализира. Тие не чекаат да дојде „вистинското време“ или да се „погодат околностите“.

  1. Не ги интеренсира мислењето на другите

Тие се грижат за добрите луѓе и позитивно влијаат на светот, но не се замараат на негативните мислења на кои не можат да влијаат.

  1. Не ги оседуваат другите луѓе

Луѓето со голема самодоверба не толерираат непотрена драма. Немаат потреба да ги навредуваат луѓето, да ги озборуваат колегите.

  1. Не се откажуваат поради потешкотии

Луѓето со голема самодоверба секојпат ќе станат кога ќе паднат.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail