Работилница на тема „Етички дилеми при трансплантација на органи и прекинување на бременост“ со д-р Владимир Чадиковски

Rabotilnica-na-tema-Etichki-dilemi-pri-transplantacija-na-organi-i-prekinuvanje-na-bremenost-so-d-r-Vladimir-CHadikovski.jpg

Работилница на тема „Етички дилеми при трансплантација на органи и прекинување на бременост“ со д-р Владимир Чадиковски

Студентски организирана медицинска асоцијација СОМА) ве поканува на работилница на тема „Етички дилеми при трансплантација на органи и прекинување на  бременост (фетоцид)” со  д-р Владимир Чадиковски, доцент на Факултетот за медицински науки при УГД – Штип, детски кардиохирург  во Клиничката болница „Аџибадем Систина“– Скопје.  

Работилницата ќе се одржи онлајн, на 11.3.2021 (четврток) во 18 часот.  

Поради големиот број на заинтересирани, сите кои нема да можат да се вклучат на Microsoft Teams настанот ќе можат, во живо, да го следат на Facebook страницата, SOMA: https://www.facebook.com/soma.stip12 

Настанот е сертифициран. 

Најава на присуство кај Мартина Јанева: martina.soma@yahoo.com  

Предавач: доц. д-р Владимир Чадиковски

Организатор на настанот: Мартина Јанева 

Тема: „Етички дилеми при трансплантација на органи и прекинување на бременост (фетоцид)“ 

Датум: 11.3.2021 година

Извор: УГД

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail