Работните места на кои може да заработите $100 000 во 2017 година

Americas-Most-Buzzworthy-Brands.jpg

Ви ги претставуваме најдобро платените работни места во САД. Во нив може да заработите повеќе од 100 илјади долари годишно.

Повеќето од овие места бараат најмалку 5 години работно искуство. Исклучок прават техничките позиции за кои компаниите се подготвени да платат повеќе. Еве ја комплетната листа:

11. Продукт менаџер, Genentech – 112 204 долари

10. Програмски менаџер, Texas Instruments – 115 570 долари

9. Бренд менаџер, Nestle Purina Petcare – 120 277 долари

8. Дизајнер, Intuit – 123 149 долари

7. Менаџер за снабдување, Apple – 129 365 долари

6. Виш аналитичар, Forrester – 133 034 долари

5. Продукт менаџер, Adobe – 132 564 долари

4. Научник на податоци, Facebook – 133 768 долари

3. Маркетинг менаџер, The Clorox Company – 142 286 долари

2. Научник истражувач, Google – 145 220 долари

1. Менаџер за продажба, McKinsey & Company – 175 514 долари

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail