Ранг-листа на 10-те најугледни компании во светот!

reputation-e1556005941399.jpg

Почнувајќи од 2006 година досега Reputation Institute објавува годишно истражување Global RepTrak 100 за репутацијата на корпорациите во светот. За да се состави конечната листа институтот истражуваше повеќе од 230.000 поединци во 15 земји во периодот од јануари до февруари 2019 година. Компаниите кои се вклучени во истражувањето имаат приходи погoлеми од 50 милијарди долари и препознатливост на брендот кај популацијата од барем 40%. Еве кои се најугледните и најпрепознатливите компании во светот годинава.
10. Bosch

9. Netflix

8. Michelin

7. Canon

6. Sony

5. Microsoft

4. Adidas

3. The Walt Disney Company

2. Lego

1. Rolex

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail