„Расплаканото дете“ – ужасен феномен кој и науката не може да го објасни

det.jpg

Ова е еден од оние феномени кои научниците не можат да ги објаснат, па приказната во врска со сликата е обвиена со велот на мистерија.

Малото дете плаче затоа што е злобно. Легендата вели дека оваа слика висела на ѕидот во куќа која до темел изгорела во пожар во 1985 година. Иако куќата целосно изгорела, единствено нешто што се спасило од огнот е само оваа слика. Меѓутоа новите сопственици на сликата во 1988 година исто така гледале како сликата им го уништила и нивниот дом, исто така во пожар. Повторно погодувате, само расплаканото дете преживеало.

Dečak koji plače

Оригиналното дело по чиј урнек настанале бројни верзии и репродукции на расплаканото дете го насликал италијанскиот уметник Џоавани Браголин, а по 50-тите години од минатиот век ширум светот е масовно дистрибуирана репродукцијата на ова дело.

Постојат бројни сведочења на луѓе кои тврдат дека присуството на оваа слика предизвикало трагедија, по што единствено само таа останувала.

Можно е и вашите баби во куќите да имале слична слика, а неретко овој мотив завршувал и на слатки производи.

Jedna od verzija - Uplakani dečak

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail