Ректорот на УГД на одбележувањето на Денот на рударите

Ректорот на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, проф. д-р Блажо Боев, присуствуваше на одбележувањето на Денот на рударите – 28 август, кое се одржа во рудникот „Бучим“ во Радовиш.

Рудникот одбележа 40 години постоење, истовремено и 15 години од функционирањето во рамките на компанијата „Солвеј“. Од страна на претставниците на „Солвеј“, од раководството на „Бучим“, како и од претставниците на Владата на Република Северна Македонија беше истакнато значењето на соработката на високото образование и бизнисот, а во случајот и големата улога која ја има Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип во работењето на рудникот „Бучим“ преку соработката што ја има Факултетот за природни и технички науки на УГД.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail