Резултати од дополнителен Конкурс за доделување стипендии на редовни студенти запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високообразовни установи во Република Северна Македонија за студиската 2020/2021 година

mon.jpg

Конкурс за заеднички македонско – австриски научно-истражувачки проекти за периодот 2022 – 2023 година

Прва група

Прифатени апликации

Одбиени апликации
Договор за стипендија

 

Втора група

Прифатени апликации

Одбиени апликации (кандидатите исполнуваат услови, но согласно рангирањето не влегуваат во предвидената квота за доделување на стипендии)

Одбиени апликации (кандидатите не исполнуваат услови)

Договор за стипендија

 

Трета група – математика, хемија и физика

Прифатени апликации

Одбиени апликации

Договор за стипендија -хемија

Договор за стипендија – математика

Договор за стипендија – физика

Студентите кои се стекнаа со правото на користење студентска стипендија треба да испечатат и пополнат ТРИ примероци од договорот за соодветната стипендија и заедно со копија од лична трансакциска сметка, најдоцна до петок 5.2.2021 година да ги достават до Министерството за образование и наука (директно во писарницата на МОН или по пошта – препорачана пратка со повратница на адреса бул. „Св. Кирил и Методиј“ бр. 54, 1000 Скопје).

Оваа обврска важи и за сите студенти кои се стекнаа со правото на стипендија на првично објавениот конкурс за доделување на стипендии, а кои се уште немаат доставено договор и копија од трансакциска сметка до МОН.

Добитниците на стипендија кои нема да достават договор во предвидениот рок ќе се смета дека се откажуваат од правото на користење стипендија.

Одбиените кандидати пак, ќе имаат можност за приговор во соодветен рок, откако на адресата која ја имаат посочено при аплицирањето ќе добијат решение од МОН во кое ќе биде наведена причината поради која апликацијата не е прифатена. 

Извор: МОН

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail