Резултати од конкурс за доделување на студентски стипендии за академската 2020/2021 година

mon.jpg

Резултати од повторени конкурси за доделување на стипендии за ученици - деца без родители, талентирани ученици и талентирани ученици – спортисти

Прва група

Листа на добитници на стипендија

Договор за стипендија

Втора група

Стипендии врз основа на остварен успех

Листа на добитници врз основа на остварен успех од државни универзитети

Листа на добитници врз основа на остварен успех од приватни универзитети

Договор за стипендија

Стипендија за студенти запишани на ИТ студиски програми

Листа на добитници на стипендија од државни универзитети

Листа на добитници на стипендија од приватни универзитети

Договор за стипендија

Стипендија за студенти запишани на студиски програми по македонски јазик, македонска книжевност и јужнословенски книжевности

Листа на добитници на стипендија

Договор за стипендија

Трета група

Листа на добитници на стипендија од државни универзитети

Листа на добитници на стипендија од приватни универзитети

Договор за стипендија

Математика

 Листа на добитници на стипендија

Договор за стипендија

Хемија

Листа на добитници на стипендија

Договор за стипендија

Физика

Листа на добитници на стипендија

Договор за стипендија

Четврта група

Листа на добитници на стипендија

Договор за стипендија

Студентите кои се стекнаа со правото на користење студентска стипендија треба да испечатат и пополнат ТРИ примероци од договорот за соодветната стипендија и заедно со копија од лична трансакциска сметка, најдоцна до вторник 22.12.2020 година да ги достават до Министерството за образование и наука (директно во писарницата на МОН или по пошта – препорачана пратка со повратница на адреса бул. „Св. Кирил и Методиј“ бр. 54, 1000 Скопје). Прием на документите ќе се врши и во сабота 19.12.2020 година.

Добитниците на стипендија кои нема да достават договор во предвидениот рок ќе се смета дека се откажуваат од правото на користење стипендија.

Одбиените кандидати пак, ќе имаат можност за приговор во соодветен рок, откако на адресата која ја имаат посочено при аплицирањето ќе добијат решение од МОН во кое ќе биде наведена причината поради која апликацијата не е прифатена. 

Извор: МОН

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail