Резултати од конкурсот за доделување на студентски стипендии за академската 2018/2019 година

ministerstvo-za-obrazovanie-i-nauka-1-883x540-883x540-208086.jpg

Министерството за образование и наука ги објавува резултатите од Конкурсот за доделување стпендии на редовни студенти запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните университети и установи во Репубика Македонија за студенската 2018/2019 година.

Резултатите за сите категории на стипендиите од овој Конкурс ќе ги најдете тука.

Се известуваат сите добитници на стипендија дека од 11-ти до 28-ми февруари 2019 година од 09:00 до 15:00 часот треба да дојдат во Министерството за образование и наука и да го донесат потпишан договорот во прилог во 3 примероци и да донесат копија од трансакциска сметка која ќе гласи на името на добитникот на стипендијата.

Исто така, добитниците може да ги достават договорите и трансакциската сметка и по пошта со тоа што задолжително да оставаат и детали за контакт. Адресата на министерството е:

Министерство за образование и наука

Св. Кирил и Методиј, 54

1000 Скопје

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail