Резултати од Повик за доделување на финансиска поддршка за студенти за покривање на дел од трошоците при студирањето

mon.jpg

Конкурс за заеднички македонско – австриски научно-истражувачки проекти за периодот 2022 – 2023 година

Министерството за образование и наука објавува резултати од повик објавен врз основа на Уредбата со законска сила за плаќање на дел од партиципацијата во трошоците за студирање, партиципација за сместување во студентски дом и партиципација за сместување во приватен дом на студенти чие образование се финансира од Буџетот на РСМ, а се од семејни домаќинства со низок доход, за време на вонредна состојба.

Листа на студенти на кои им се одобрени средства за покривање на дел од трошоците за партиципација на високообразовната установа каде студираат

Листа на студенти на кои им се одобрени средства за покривање на дел од трошоците за сместување во студентски дом

Извор: МОН

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail