asteroid-rudnik.jpg

Астероидите се сметаат за летечки рудници, поради вредноста на рудата која ја содржат. Група експерти откри дека е можно да се влезе во внатрешноста на огромната вселенска карпа и тоа преку изградба на вселенска станица на астероид.

Целта на научниците е ископување на вредна руда. Тие планираат да постават цилиндрична вселенска станица во внатрешноста на огромна карпа која е стотици метри широка. Но, треба да се земат во предвид и логистичките можности и затоа за оваа идеја да се реализира ќе бидат потребни неколку декади.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail